DISCUS PIGEON BLOOD 8CM

stendker discus

Euro 52.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Stendker Pigeon Blood Discusvis
De Pigeon Blood Discus is in 1991 voor het eerst aan het publiek getoond, op de Aquarama in Singapore, door de Thaise Discuskweker Kitti Phannaitthi. Deze Pigeon Blood Discusvissen waren door hem gekweekt uit één Discus van een bevriende kweker waar in 1989 zijn oog op was gevallen.
De vis van deze bevriende kweker toonde een geel-gouden kleuring die hij nergens eerder had gezien. Dat deze toevallige mutatie hem later zeer succesvol zouden blijken had hij op dat moment niet verwacht.
Phannaitthi kocht de vis voor 100.000 Bath (ongeveer 3.000 Us$) en kruiste deze met een van zijn eigen Rood Turquoise Discusvissen. Na een succesvolle kweek vertoonde 50% van de nakomelingen ook deze opvallende kleuring.
De Thai ging verder aan de slag en ontwikkelde op die manier de Pigeon Blood Discus, die vanaf 1991 zijn weg rondom de wereld vond. Hoewel de eerste vissen nog heel veel peppering (fijne zwarte spikkels) vertoonde is dit tegenwoordig nog maar sporadisch te vinden en wordt door ervaren Discus liefhebbers vaak als niet juist gezien.
De firma Stendker kocht in de jaren 90 een groot aantal Pigeon Bloods en door verder te kruisen is een solide stam ontstaan waaruit weer verschillende nieuwe varianten zijn ontstaan.